شما در حال مشاهده نسخه موبایل وبلاگ

علمی ، اجتماعی ، طنز ،احساسی

هستید، برای مشاهده نسخه اصلی [اینجا] کلیک کنید.

آشپزی

خورش قیمه بادنجان

مواد لازم :

لپه : نصف فنجان

بادمجان : ۲ عدد

پیاز : ۲ عدد متوسط

فلفل : به میزان لازم

نمک : به میزان لازم

زرد چوبه : به میزان لازم

گوشت گوسفند : ۲۵۰ گرم

گوجه فرنگی : ۲ عدد متوسط

آبلیمو : ۱ قاشق غذا خوری

طرز تهیه خورش قیمه بادمجان :

ابتدا پیاز ها را نگینی ریز کرده درون روغن تفت دهید تا طلایی شود.

گوشت تکه شده را روی پیاز ها قرار داده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند، مقداری زرد چوبه، فلفل سیاه و نمک به آن اضافه نمایید.

کاملا مواد را با هم مخلوط کنید، در مرحله بعد طرز تهیه خورش قیمه بادمجان, سه لیوان آب را درون ظرف بریزید و بگذارید تا آب جوش آید، شعله را کم کنید تا با حرارت کم بجوشد، سپس رب را در کمی روغن تفت دهید، به گوشت اضافه کنید.

زمانی که لپه ها پخت شعله را خاموش کرده، صبر کنید تا گوشت هم کاملا پخته شود، در مرحله بعد لپه را به گوشت اضافه و به خورش اضافه نماید، بعد گوجه هارا برش زده شده و بادمجان ها را به خورش اضافه کرده در صورت تمایل می توانید آبلیمو نیز اضافه نمایید. و بعد از ده دقیقه زیر خورش را خاموش کنید، خورش آماده است می توانید برای تزیین آن از سیب زمینی سرخ شده نیز استفاده نمایید.

نکاتی برای پخت بهتر قیمه بادمجان :

رب گوجه فرنگی را درون روغن و پیاز سرخ کنید تا خورش قیمه بادمجان خوشرنگی داشته باشید.

بادمجان ها را پس از شستن داخل آب نمک غلیظ قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.

در تهیه خورش قیمه بادمجان برای پخت بهتر لپه آن را چند ساعت در آب خیس و آب آن را عوض کنید.

گوشت و لپه را خوب بگذارید بجوشند و جا بیفتند.

مواد لازم

گوشت چرخ شده: نیم کیلو

سیب زمینی متوسط: سه عدد

روغن: حدود یک فنجان

نمک، فلفل و زرچوبه: به میزان لازم

تخم مرغ: ۲ عدد

پنیر پیتزا: ۲۵۰ گرم

پیاز رنده شده: به مقدار کمی

طرز تهیه کتلت لاهیجان

سیب زمینی را درون ظرفی ریخته و بگذارید تا آب پز شود. بعد از اینکه سیب زمینی پخته شد، آن را رنده کنید. حالا این سیب زمینی رنده شده را به گوشت اضافه کنید تا مخلوط شوند.

سیب زمینی رنده شده جهت تهیه کتلت لاهیجان

digiservice-100.gif

banner3.jpg

توجه داشته باشید که اگر از گوشت یخ زده برای این کار استفاده می کنید، باید صبر کنید تا یخ گوشت آب شود. سیب زمینی را در حالتی که گرم است به گوشت اضافه کنید. در مرحله بعدی طرز تهیه کتلت لاهیجان, به ترتیب پیاز رنده شده را به گوشت و سیب زمینی اضافه می کنید. تخم مرغ ها، نمک، فلفل و زرچوبه را اضافه می کنید.

پیاز رنده شده جهت تهیه کتلت لاهیجان

بعد از اضافه کردن هر کدام مایه کتلت را به هم بزنید. این ورز دادن و مخلوط کردن تا زمان یک دست شدن مایه کتلت باید ادامه داشته باشد. آن گاه روغن را در ماهیتابه ریخته و اجازه دهید تا داغ شود. پنیر پیتزا را رنده کنید و به مایه کتلت اضافه کنید. کتلت را به شکل گرد در آورید و در درون روغن قرار دهید. به همین ترتیب تا انتها ادامه دهید. برای سوخاری کردن کتلت نیز می توانید کتلت را فبل از انداختن در روغن به آرد سوخاری آغشته کنید و سرخ کنید.

طرز تهیه کتلت لاهیجان

کتلت ها آماده شدند. کتلت ها را داخل نان باگت قرار دهید و با مخلفات ساندویچ میل کنید.

ساندویچ کتلت لاهیجان

از اینکه در ارائه دستور تهیه کتلت بادمجان همراه ما بودید، متشکریم و امیدواریم مطالب ما در این زمینه مورد توجه شما قرار گرفته باشد. در صورت تمایل برای دیدن انواع کتلت کلیک نمایید.کتلت لاهیجان

فسنجان

واد لازم:

مغز گردو 250 گرم

پياز 1 عدد بزرگ

ران مرغ 3 عدد متوسط

ü 4 قاشق غذاخوري رب انار در صورتي كه ترش باشد.

ü 3 قاشق غذاخوري شكر (اين ميزان بسته به ذائقه‌ي شما متغير است.)

زعفران ساييده شده نصف قاشق چاي‌خوري

نمك، ادويه، دارچين به مقدار لازم

روغن 2 قاشق غذاخوري

آب

روش‌پخت:

1. پياز را رنده كنيد، سپس آن را در روغن تفت دهيد تا نيمه سرخ شود.

2. مغز گردو را آسياب كرده و آن را به پياز بيافزاييد تا روغن مغز گردو رو بيايد. (روغن گردو بيرون بيايد.)

توجه: در اين مرحله شعله‌ي گاز كم باشد تا مواد نسوزد.

3. سه ليوان آب به مواد پيش گفته بيافزاييد و مخلوط را به خوبي هم زده تا مواد به يك نواختي برسد.

4. بردباري كنيد تا مواد به جوش آيد. سپس شعله را ملايم كنيد تا آب خورش پريده شود و روغن آن بالا بيايد. (رو بيايد.)

5. دارچين، ادويه، نمك، زعفران و رب انار را به خورش اضافه كنيد.

6. اكنون مرغ را سرخ مي‌كنيم تا طلايي رنگ شود.

7. مرغ سرخ شده را 30 دقيقه پيش از آن كه خورش را سرو كنيد به خورش بيافزاييد.

روش تهيه‌ي زعفران:

زعفران را با نيم حبه قند بساييد تا پودر شود، آن را با دو قاشق غذاخوري آب جوش مخلوط كنيد. محلول را 10 دقيقه روي بخار كتري يا داخل ديگ برنج (در حال دم كشيدن) بگذاريد تا آماده شود. حالا مي‌توانيد آن را به خورش بيافزاييد يا براي تزيين برنج از آن استفاده كنيد.

نوش جان!

شیرینی گردویی

واد لازم برای شیرینی گردویی برای نوروز

زرده تخم مرغ : 3 عدد

روغن مایع : 1 قاشق مربا خوری

گردوی خورد شده : 150 گرم

شکرآسیاب شده : 1 پیمانه

آرد سفید : 1 قاشق غذاخوری

هل و وانیل : از هرکدام نصف قاشق چایخوری

پودر پسته برای تزیین : به میزان لازم

طرز تهیه شیرینی گردویی برای نوروز

ابتدا زرده ها را با شکر آسیاب شده حدود 10 دقیقه خوب بزنید.

سپس یک قاشق مرباخوری روغن را به آنها اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید.

پس از آن یک قاشق آرد را و در آخر هم گردوهای خورد شده را داخل این مواد ریخته و به هم بزنید.

داخل سینی فر را با روغن خوب چرب کرده و با یک قاشق چایخوری مواد آماده شده را با فاصله ی مناسبی که به هم نچسبند گرد گرد بریزید و سینی را داخل فر به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید. پس از سرد شدن روی آنها را با پودر پسته تزیین کرده و در شیرینی خوری چیده، با چای نوش جان کنید.

بامیه

بامیه شیرینی مورد علاقه و خوشمزه که در ماه رمضان البته علاقه ی ما ایرانی ها به آن چند برابر می شود. بامیه یکی از شیرینی های اصیل ایرانی است که به تازگی در کشورهای اطراف هم آن را می پزند. برای طرفداران این شیرینی خوشمزه آموزش آن را قرار دادیم تا در کنار چای نوش جان کنید و ما را یاد کنید!

واد لازم شیرینی بامیه آرد ۱ لیوان . آب ۱ لیوان . تخم مرغ درشت ۲ عدد . کره ۵۰ گرم . شکر ۲ قاشق غذاخوری مواد لازم شربت بامیه شکر ۲ لیوان . آب ۱ لیوان . گلاب ۱/۲ لیوان . زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری . آبلیمو ۱ قاشق چایخوری طرز تهیه شربت بامیه : آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و تمام شکر حل شود سپس زعفران ، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید ( در زمان افزودن بامیه شربت باید ولرم باشد ). طرز تهیه بامیه : آب و کره را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید سپس آرد و شکر را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر جمع شود در ادامه ۲ قاشق غذاخوری شربت به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کامل به خورد خمیر برود. حدود ۱۰ دقیقه خمیر را با حرارت ملایم تفت دهید تا خمیر بپزد سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و پس از اینکه خمیر خنک شد تخم مرغ ها را به نوبت اضافه و خوب مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف بدست بیاید. داخل قابلمه مقدار زیادی روغن بریزید ، خمیر را داخل قیف با سر ماسوره دار بریزید و در روغن قیچی کنید سپس روی حرارت ملایم قرار دهید ؛ بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم بزنید تا به هم نچسبند و یک دست سرخ شوند. بامیه ها را به همان صورت داغ به شربت ولرم اضافه کنید تا شربت را به خود جذب کنند ( حدود ۳ دقیقه قرار دادن بامیه در شربت کافی میباشد ). نکته ها : در زمان ریختن بامیه داغ داخل شربت دمای شربت باید ولرم رو به سرد باشد ، در زمان بریدن بامیه سر قیچی را چرب کنید تا خمیر بامیه به قیچی نچسبد. یا قبل از درست کردن زولبیا و بامیه، همیشه شربت رو درست می کنیم.. شربت خوب توی کیفیت نهایی زولبیا و بامیه خیلی مهمه..شربت باید کاملا قوام اومده باشه..غلیظ و کشدار و براق و بدون شکرک باشه ..اگه رقیق باشه زولبیا و بامیه تون توش خمیر میشه… اگه محل زندگی تون رطوبت داره می تونین توی این شربت یکی دو قاشق گلوکز یا بادکا بریزین تا خمیر نشه بامیه تون مواد لازم برای شربت: شکر: ۱ کیلو آب: ۳۰۰ میلی لیتر جوهر لیمو: نصف ق چایخوری گلاب: ۵، ۶ قاشق (میشه نصف آب رو گلاب استفاده کنیم) این مقادیر شربت برای زولبیا و بامیه (با هم) هست..اگه می خواین فقط بامیه درست کنین مقادیر رو کم کنین شکر و آب رو توی دیگ ریختم و قبل از اینکه روی گاز بذارم خوب هم زدم…بعد روی حرارت گذاشتم و تا زمانی که روی گاز بود اصلا هم نزدم (خیلی مهمه برای شکرک نزدن شیره) …. وقتی شکر حل شد با برس آغشته به آبلیمو فقط دیواره دیگ رو برس می کشیم..اینم برای شکرک نزدن همه شربت ها و مرباها مهمه… وقتی یه جوش زد جوهر لیمو و گلاب رو اضافه کردم….وقتی روش حباب زد یعنی قوام اومده و خاموش می کنیم به این شربت می تونیم کمی زعفرون هم اضافه کنیم.. حالا می رویم بامیه رو درست کنیم مواد لازم: آرد: ۱ پیمانه، معادل ۱۲۵ گرم آب: ۱ پیمانه، معادل ۲۵۰ میلی لیتر تخم مرغ: ۳ تا روغن جامد یا کره: ۱ ق سوپخوری (غذاخوری) شربت قوام اومده یا زعفران حل شده: در صورت تمایل طرز پخت: درست کردن بامیه خیلی خیلی شبیه نون خامه ای هست …آب رو توی ظرفی می ریزیم و روی گاز می ذاریم..روغن یا کره رو توش می ریزیم (من روغن جامد ریختم) حالا اینجا اگه مثه من بامیه قهوه ای و برشته دوست دارین از شربتی که درست کردیم ۲ قاشق توی این آب و روغن می ریزم ..اگه طلایی و روشن دوست دارین که نریزین..من ریختم..وقتی این سه ماده با هم مخلوط شدن و روغن حل شد و به جوش اومد، همه آرد رو یک مرتبه می ریزیم توش اینجا خیلی خیلی مهمه و باید سریع و مدام خمیر رو با قاشق چوبی هم بزنیم…می دونم خمیر سفته اما اصلا از روی حرارت بر ندارین و ۱۰ تا ۲۰ دقیقه کاملا هم بزنین تا آرد بپزه .. این نکته توی کیفیت بامیه خیلی مهمه و بازم از خمیر شدن بامیه ها جلوگیری می کنه..نشانه پخته شدن آرد صدای جیز جیزی هست که موقع هم زدن از مواد می شنوین!! این خمیر سفت رو بعد از همین مدت زمانی که گفتم (۱۰ تا ۲۰ دقیقه) می ذاریم کنار تا کمی خنک بشه…من به یه ظرف دیگه منتقلش کردم تا زودتر خنک بشه..تو یخچال نذارین..وقتی خوب خنک شد تخم مرغ ها رو یکی یکی اضافه و با همزن هم می زنیم..یه تخم مرغ که جذب شد بعدی رو می ریزیم.. بسته به درشتی تخم مرغهاتون ممکنه از ۲ تا ۴ تخم مرغ بخواد ولی نرمالش ۳ تاست..مواد من ۳ تا لازم داشت…مواد اصلا نباید شل بشه و جوری باید باشه که بشه با قیف و ماسوره فرم داد..دوستانی که نون خامه ای درست کردن کاملا متوجهن چه غلظتی لازمه…پس بعد از اضافه کردن هر تخم مرغ خووووب با همزن برقی می زنیم و بعد تخم مرغ بعدی رو اضافه می کنیم… می ریزیم توی قیف با ماسوره شکوفه.. برای بامیه مهم نیست روغن داغ باشه..توی ظرفی ترجیحا عمیق روغن مایع سرخ کردنی می ریزیم (روغن جامد اصلا) با یه دست قیچی و با یه دست قیف رو بر می داریم..مواد رو از قیف به هر اندازه ای که دوست داریم با فشار خارج می کنیم..نوک قیچی رو توی روغن می زنیم و می بریم..هر تعدادی که بشه این کارو می کنیم..جوری که رو هم رو هم نمونن…بعد دیگ رو می ذاریم روی حرارت متوسط کم کم بامیه ها از ته ظرف میان روی روغن بامیه ها رو هم می زنیم تا همه جا یکنواخت سرخ بشه..باید خووب سرخ و خشک بشه و اصلا حالت نرم و خمیر برش ندارین مرتب هم می زنیم تا یکنواخت سرخ بشن من کنار دستم یه سینی گذاشتم، ظرف شربت رو توش گذاشتم و یه ظرف و یه سبد هم روی اون ظرف گذاشتم کنار ظرف شربت که راحت باشم بامیه های سرخ شده رو با کفگیر سوراخدار از توی روغن در میاریم و مستقیم توی شربت ولرم میندازیم…ظرف روغن رو هم از روی حرارت کنار می کشیم….بدون وقفه این کارو می کنیم و با همون کفگیر هم بامیه ها رو توی شربت فشار میدیم تا داخلش فرو برن..زیاد هم نمی ذاریم توی شربت بمونه من برای اینکه زیاد شربت آلود (!!) نباشن برداشتم توی همون سبدی که گفتم گذاشتم تا شربت اضافیش بره اگه بخوایم شکلهای مختلف از بامیه رو درست کنیم..مثلا حلقه ، قلب و … روی یه تیکه فویل شکل مورد نظر رو درست می کنیم … خیلی سخت بود هی عکس گرفتن به خدا..واسههمینم همونجور روی شعله پخش کن روی گاز دوربین توی گردنم بود و عکس می گرفتم بعد کج می کنیم توی روغن میندازیم همه رو به همین صورت آماده می کنیم..خیلی خیلی بهتره اگه دو نفر باشین برای درست کردن زولبیا و بامیه که یکی وقتی سرخ کرد توی شربت انداخت اون نفر دوم اونها رو توی شربت غوطه ور کنه و بعد دربیاره..اما من طفلی دست تنها بودم…برای بامیه چون مهم نیست که روغن داغ باشه از اول زیاد اذیت نشدم ولی برای زولبیا واقعا تنهایی سخته به همین ترتیب بامیه های خوشمزه مون آماده ست کاملا ترد و کرانچیه بیرونش و داخلش نرم اصلا اصلا خمیر نیست…طعم آرد خام نمیده اگه همه نکته ها رو رعایت کنین..شهدش هم همونطور که باید باشه غلیظ و کشداره و خیلی خیلی خوشمزه… پست طولانی شد و بازم ازتون می خوام حوصله کنین و همه نکاتی که توی متن دستور گفتم رو در انتها بازم مرور کنیم با هم: ۱- شربت رو طبق میزانی که دادم برای مواد و نکاتی که گفتم درست کنین ( هم نزدن روی گاز، برس آبلیمو دیواره های دیگ)..می تونین توی این شربت کمی زعفرون و چند دونه هل درسته بریزین…اگه رنگ قهوه ای بامیه رو دوست دارین دو قاشق از این شربت رو به مواد بامیه اضافه می کنیم ۲- همه آرد رو یهو برای درست کردن خمیرش اضافه کنین و هرقدر هم سفت بود خمیر از روی گاز بر ندارین و مرتب هم بزنین ۳-حتما بذارین خمیر خنک بشه توی محیط و بعد دونه دونه تخم مرغ رو اضافه کنین و با همزن بزنین..مایه نباید شل بشه ۴- لازم نیست ابتدای کار روغن داغ باشه…قیچی رو اول توی روغن بزنین و چرب کنین و بعد مواد رو از قیف باهاش ببرین و توی روغن بندازین..بعد دیگ رو روی حرارت متوسط بذارین..نه کم..نه زیاد ۵- بامیه ها رو وقتی که روغن گرم شد و بالا اومدن هم بزنین تا یکنواخت سرخ بشن… ۶- بامیه ها باید کاملا سرخ و خشک بشن نه نرم ۷- سری به سری که بامیه ها رو از روغن درآوردین دیگ رو از روی حرارت کنار بکشین تا روغن داغ نشه توی این فاصله ۸- بلافاصله بامیه ها رو با کفگیر از روغن توی شربت بندازین و داخل شربت فرو کنین و زیاد هم توش نذارین که خمیر نشه بعد از اینکه من این بامیه ها رو درست کردم دیدم مهناز جون هم بامیه گذاشتن…راستش من دقیق نخوندم دستور رو چون خیلی گیرم این روها..ولی این نکته توی اول پستشون توجهم رو جلب کرد که نوشته بودن برای اینکه بامیه هاتون فردای روزی که درست کردین هم هنوز ترد و کرانچی باشه بیرونش، یه قاشق مرباخوری نشاسته ذرت توی مواد بریزین..من متاسفانه دیگه وقتی برای امتحان نداشتم و بامیه هام آماده بود ولی چون کارهای مهناز جون رو خیلی قبول دارم پیشنهاد می کنم یه سری بهشون بزنین و از این تجربه جالبشون استفاده کنین و حتما ۱ قاشق مرباخوری نشاسته ذرت رو بعد از ریختم تخم مرغها بهش اضافه کنین

آشپزی

خورش قیمه بادنجان

مواد لازم :

لپه : نصف فنجان

بادمجان : ۲ عدد

پیاز : ۲ عدد متوسط

فلفل : به میزان لازم

نمک : به میزان لازم

زرد چوبه : به میزان لازم

گوشت گوسفند : ۲۵۰ گرم

گوجه فرنگی : ۲ عدد متوسط

آبلیمو : ۱ قاشق غذا خوری

طرز تهیه خورش قیمه بادمجان :

ابتدا پیاز ها را نگینی ریز کرده درون روغن تفت دهید تا طلایی شود.

گوشت تکه شده را روی پیاز ها قرار داده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند، مقداری زرد چوبه، فلفل سیاه و نمک به آن اضافه نمایید.

کاملا مواد را با هم مخلوط کنید، در مرحله بعد طرز تهیه خورش قیمه بادمجان, سه لیوان آب را درون ظرف بریزید و بگذارید تا آب جوش آید، شعله را کم کنید تا با حرارت کم بجوشد، سپس رب را در کمی روغن تفت دهید، به گوشت اضافه کنید.

زمانی که لپه ها پخت شعله را خاموش کرده، صبر کنید تا گوشت هم کاملا پخته شود، در مرحله بعد لپه را به گوشت اضافه و به خورش اضافه نماید، بعد گوجه هارا برش زده شده و بادمجان ها را به خورش اضافه کرده در صورت تمایل می توانید آبلیمو نیز اضافه نمایید. و بعد از ده دقیقه زیر خورش را خاموش کنید، خورش آماده است می توانید برای تزیین آن از سیب زمینی سرخ شده نیز استفاده نمایید.

نکاتی برای پخت بهتر قیمه بادمجان :

رب گوجه فرنگی را درون روغن و پیاز سرخ کنید تا خورش قیمه بادمجان خوشرنگی داشته باشید.

بادمجان ها را پس از شستن داخل آب نمک غلیظ قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.

در تهیه خورش قیمه بادمجان برای پخت بهتر لپه آن را چند ساعت در آب خیس و آب آن را عوض کنید.

گوشت و لپه را خوب بگذارید بجوشند و جا بیفتند.

مواد لازم

گوشت چرخ شده: نیم کیلو

سیب زمینی متوسط: سه عدد

روغن: حدود یک فنجان

نمک، فلفل و زرچوبه: به میزان لازم

تخم مرغ: ۲ عدد

پنیر پیتزا: ۲۵۰ گرم

پیاز رنده شده: به مقدار کمی

طرز تهیه کتلت لاهیجان

سیب زمینی را درون ظرفی ریخته و بگذارید تا آب پز شود. بعد از اینکه سیب زمینی پخته شد، آن را رنده کنید. حالا این سیب زمینی رنده شده را به گوشت اضافه کنید تا مخلوط شوند.

سیب زمینی رنده شده جهت تهیه کتلت لاهیجان

digiservice-100.gif

banner3.jpg

توجه داشته باشید که اگر از گوشت یخ زده برای این کار استفاده می کنید، باید صبر کنید تا یخ گوشت آب شود. سیب زمینی را در حالتی که گرم است به گوشت اضافه کنید. در مرحله بعدی طرز تهیه کتلت لاهیجان, به ترتیب پیاز رنده شده را به گوشت و سیب زمینی اضافه می کنید. تخم مرغ ها، نمک، فلفل و زرچوبه را اضافه می کنید.

پیاز رنده شده جهت تهیه کتلت لاهیجان

بعد از اضافه کردن هر کدام مایه کتلت را به هم بزنید. این ورز دادن و مخلوط کردن تا زمان یک دست شدن مایه کتلت باید ادامه داشته باشد. آن گاه روغن را در ماهیتابه ریخته و اجازه دهید تا داغ شود. پنیر پیتزا را رنده کنید و به مایه کتلت اضافه کنید. کتلت را به شکل گرد در آورید و در درون روغن قرار دهید. به همین ترتیب تا انتها ادامه دهید. برای سوخاری کردن کتلت نیز می توانید کتلت را فبل از انداختن در روغن به آرد سوخاری آغشته کنید و سرخ کنید.

طرز تهیه کتلت لاهیجان

کتلت ها آماده شدند. کتلت ها را داخل نان باگت قرار دهید و با مخلفات ساندویچ میل کنید.

ساندویچ کتلت لاهیجان

از اینکه در ارائه دستور تهیه کتلت بادمجان همراه ما بودید، متشکریم و امیدواریم مطالب ما در این زمینه مورد توجه شما قرار گرفته باشد. در صورت تمایل برای دیدن انواع کتلت کلیک نمایید.کتلت لاهیجان

فسنجان

واد لازم:

مغز گردو 250 گرم

پياز 1 عدد بزرگ

ران مرغ 3 عدد متوسط

ü 4 قاشق غذاخوري رب انار در صورتي كه ترش باشد.

ü 3 قاشق غذاخوري شكر (اين ميزان بسته به ذائقه‌ي شما متغير است.)

زعفران ساييده شده نصف قاشق چاي‌خوري

نمك، ادويه، دارچين به مقدار لازم

روغن 2 قاشق غذاخوري

آب

روش‌پخت:

1. پياز را رنده كنيد، سپس آن را در روغن تفت دهيد تا نيمه سرخ شود.

2. مغز گردو را آسياب كرده و آن را به پياز بيافزاييد تا روغن مغز گردو رو بيايد. (روغن گردو بيرون بيايد.)

توجه: در اين مرحله شعله‌ي گاز كم باشد تا مواد نسوزد.

3. سه ليوان آب به مواد پيش گفته بيافزاييد و مخلوط را به خوبي هم زده تا مواد به يك نواختي برسد.

4. بردباري كنيد تا مواد به جوش آيد. سپس شعله را ملايم كنيد تا آب خورش پريده شود و روغن آن بالا بيايد. (رو بيايد.)

5. دارچين، ادويه، نمك، زعفران و رب انار را به خورش اضافه كنيد.

6. اكنون مرغ را سرخ مي‌كنيم تا طلايي رنگ شود.

7. مرغ سرخ شده را 30 دقيقه پيش از آن كه خورش را سرو كنيد به خورش بيافزاييد.

روش تهيه‌ي زعفران:

زعفران را با نيم حبه قند بساييد تا پودر شود، آن را با دو قاشق غذاخوري آب جوش مخلوط كنيد. محلول را 10 دقيقه روي بخار كتري يا داخل ديگ برنج (در حال دم كشيدن) بگذاريد تا آماده شود. حالا مي‌توانيد آن را به خورش بيافزاييد يا براي تزيين برنج از آن استفاده كنيد.

نوش جان!

شیرینی گردویی

واد لازم برای شیرینی گردویی برای نوروز

زرده تخم مرغ : 3 عدد

روغن مایع : 1 قاشق مربا خوری

گردوی خورد شده : 150 گرم

شکرآسیاب شده : 1 پیمانه

آرد سفید : 1 قاشق غذاخوری

هل و وانیل : از هرکدام نصف قاشق چایخوری

پودر پسته برای تزیین : به میزان لازم

طرز تهیه شیرینی گردویی برای نوروز

ابتدا زرده ها را با شکر آسیاب شده حدود 10 دقیقه خوب بزنید.

سپس یک قاشق مرباخوری روغن را به آنها اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید.

پس از آن یک قاشق آرد را و در آخر هم گردوهای خورد شده را داخل این مواد ریخته و به هم بزنید.

داخل سینی فر را با روغن خوب چرب کرده و با یک قاشق چایخوری مواد آماده شده را با فاصله ی مناسبی که به هم نچسبند گرد گرد بریزید و سینی را داخل فر به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید. پس از سرد شدن روی آنها را با پودر پسته تزیین کرده و در شیرینی خوری چیده، با چای نوش جان کنید.

بامیه

بامیه شیرینی مورد علاقه و خوشمزه که در ماه رمضان البته علاقه ی ما ایرانی ها به آن چند برابر می شود. بامیه یکی از شیرینی های اصیل ایرانی است که به تازگی در کشورهای اطراف هم آن را می پزند. برای طرفداران این شیرینی خوشمزه آموزش آن را قرار دادیم تا در کنار چای نوش جان کنید و ما را یاد کنید!

واد لازم شیرینی بامیه آرد ۱ لیوان . آب ۱ لیوان . تخم مرغ درشت ۲ عدد . کره ۵۰ گرم . شکر ۲ قاشق غذاخوری مواد لازم شربت بامیه شکر ۲ لیوان . آب ۱ لیوان . گلاب ۱/۲ لیوان . زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری . آبلیمو ۱ قاشق چایخوری طرز تهیه شربت بامیه : آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و تمام شکر حل شود سپس زعفران ، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید ( در زمان افزودن بامیه شربت باید ولرم باشد ). طرز تهیه بامیه : آب و کره را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید سپس آرد و شکر را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر جمع شود در ادامه ۲ قاشق غذاخوری شربت به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کامل به خورد خمیر برود. حدود ۱۰ دقیقه خمیر را با حرارت ملایم تفت دهید تا خمیر بپزد سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و پس از اینکه خمیر خنک شد تخم مرغ ها را به نوبت اضافه و خوب مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف بدست بیاید. داخل قابلمه مقدار زیادی روغن بریزید ، خمیر را داخل قیف با سر ماسوره دار بریزید و در روغن قیچی کنید سپس روی حرارت ملایم قرار دهید ؛ بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم بزنید تا به هم نچسبند و یک دست سرخ شوند. بامیه ها را به همان صورت داغ به شربت ولرم اضافه کنید تا شربت را به خود جذب کنند ( حدود ۳ دقیقه قرار دادن بامیه در شربت کافی میباشد ). نکته ها : در زمان ریختن بامیه داغ داخل شربت دمای شربت باید ولرم رو به سرد باشد ، در زمان بریدن بامیه سر قیچی را چرب کنید تا خمیر بامیه به قیچی نچسبد. یا قبل از درست کردن زولبیا و بامیه، همیشه شربت رو درست می کنیم.. شربت خوب توی کیفیت نهایی زولبیا و بامیه خیلی مهمه..شربت باید کاملا قوام اومده باشه..غلیظ و کشدار و براق و بدون شکرک باشه ..اگه رقیق باشه زولبیا و بامیه تون توش خمیر میشه… اگه محل زندگی تون رطوبت داره می تونین توی این شربت یکی دو قاشق گلوکز یا بادکا بریزین تا خمیر نشه بامیه تون مواد لازم برای شربت: شکر: ۱ کیلو آب: ۳۰۰ میلی لیتر جوهر لیمو: نصف ق چایخوری گلاب: ۵، ۶ قاشق (میشه نصف آب رو گلاب استفاده کنیم) این مقادیر شربت برای زولبیا و بامیه (با هم) هست..اگه می خواین فقط بامیه درست کنین مقادیر رو کم کنین شکر و آب رو توی دیگ ریختم و قبل از اینکه روی گاز بذارم خوب هم زدم…بعد روی حرارت گذاشتم و تا زمانی که روی گاز بود اصلا هم نزدم (خیلی مهمه برای شکرک نزدن شیره) …. وقتی شکر حل شد با برس آغشته به آبلیمو فقط دیواره دیگ رو برس می کشیم..اینم برای شکرک نزدن همه شربت ها و مرباها مهمه… وقتی یه جوش زد جوهر لیمو و گلاب رو اضافه کردم….وقتی روش حباب زد یعنی قوام اومده و خاموش می کنیم به این شربت می تونیم کمی زعفرون هم اضافه کنیم.. حالا می رویم بامیه رو درست کنیم مواد لازم: آرد: ۱ پیمانه، معادل ۱۲۵ گرم آب: ۱ پیمانه، معادل ۲۵۰ میلی لیتر تخم مرغ: ۳ تا روغن جامد یا کره: ۱ ق سوپخوری (غذاخوری) شربت قوام اومده یا زعفران حل شده: در صورت تمایل طرز پخت: درست کردن بامیه خیلی خیلی شبیه نون خامه ای هست …آب رو توی ظرفی می ریزیم و روی گاز می ذاریم..روغن یا کره رو توش می ریزیم (من روغن جامد ریختم) حالا اینجا اگه مثه من بامیه قهوه ای و برشته دوست دارین از شربتی که درست کردیم ۲ قاشق توی این آب و روغن می ریزم ..اگه طلایی و روشن دوست دارین که نریزین..من ریختم..وقتی این سه ماده با هم مخلوط شدن و روغن حل شد و به جوش اومد، همه آرد رو یک مرتبه می ریزیم توش اینجا خیلی خیلی مهمه و باید سریع و مدام خمیر رو با قاشق چوبی هم بزنیم…می دونم خمیر سفته اما اصلا از روی حرارت بر ندارین و ۱۰ تا ۲۰ دقیقه کاملا هم بزنین تا آرد بپزه .. این نکته توی کیفیت بامیه خیلی مهمه و بازم از خمیر شدن بامیه ها جلوگیری می کنه..نشانه پخته شدن آرد صدای جیز جیزی هست که موقع هم زدن از مواد می شنوین!! این خمیر سفت رو بعد از همین مدت زمانی که گفتم (۱۰ تا ۲۰ دقیقه) می ذاریم کنار تا کمی خنک بشه…من به یه ظرف دیگه منتقلش کردم تا زودتر خنک بشه..تو یخچال نذارین..وقتی خوب خنک شد تخم مرغ ها رو یکی یکی اضافه و با همزن هم می زنیم..یه تخم مرغ که جذب شد بعدی رو می ریزیم.. بسته به درشتی تخم مرغهاتون ممکنه از ۲ تا ۴ تخم مرغ بخواد ولی نرمالش ۳ تاست..مواد من ۳ تا لازم داشت…مواد اصلا نباید شل بشه و جوری باید باشه که بشه با قیف و ماسوره فرم داد..دوستانی که نون خامه ای درست کردن کاملا متوجهن چه غلظتی لازمه…پس بعد از اضافه کردن هر تخم مرغ خووووب با همزن برقی می زنیم و بعد تخم مرغ بعدی رو اضافه می کنیم… می ریزیم توی قیف با ماسوره شکوفه.. برای بامیه مهم نیست روغن داغ باشه..توی ظرفی ترجیحا عمیق روغن مایع سرخ کردنی می ریزیم (روغن جامد اصلا) با یه دست قیچی و با یه دست قیف رو بر می داریم..مواد رو از قیف به هر اندازه ای که دوست داریم با فشار خارج می کنیم..نوک قیچی رو توی روغن می زنیم و می بریم..هر تعدادی که بشه این کارو می کنیم..جوری که رو هم رو هم نمونن…بعد دیگ رو می ذاریم روی حرارت متوسط کم کم بامیه ها از ته ظرف میان روی روغن بامیه ها رو هم می زنیم تا همه جا یکنواخت سرخ بشه..باید خووب سرخ و خشک بشه و اصلا حالت نرم و خمیر برش ندارین مرتب هم می زنیم تا یکنواخت سرخ بشن من کنار دستم یه سینی گذاشتم، ظرف شربت رو توش گذاشتم و یه ظرف و یه سبد هم روی اون ظرف گذاشتم کنار ظرف شربت که راحت باشم بامیه های سرخ شده رو با کفگیر سوراخدار از توی روغن در میاریم و مستقیم توی شربت ولرم میندازیم…ظرف روغن رو هم از روی حرارت کنار می کشیم….بدون وقفه این کارو می کنیم و با همون کفگیر هم بامیه ها رو توی شربت فشار میدیم تا داخلش فرو برن..زیاد هم نمی ذاریم توی شربت بمونه من برای اینکه زیاد شربت آلود (!!) نباشن برداشتم توی همون سبدی که گفتم گذاشتم تا شربت اضافیش بره اگه بخوایم شکلهای مختلف از بامیه رو درست کنیم..مثلا حلقه ، قلب و … روی یه تیکه فویل شکل مورد نظر رو درست می کنیم … خیلی سخت بود هی عکس گرفتن به خدا..واسههمینم همونجور روی شعله پخش کن روی گاز دوربین توی گردنم بود و عکس می گرفتم بعد کج می کنیم توی روغن میندازیم همه رو به همین صورت آماده می کنیم..خیلی خیلی بهتره اگه دو نفر باشین برای درست کردن زولبیا و بامیه که یکی وقتی سرخ کرد توی شربت انداخت اون نفر دوم اونها رو توی شربت غوطه ور کنه و بعد دربیاره..اما من طفلی دست تنها بودم…برای بامیه چون مهم نیست که روغن داغ باشه از اول زیاد اذیت نشدم ولی برای زولبیا واقعا تنهایی سخته به همین ترتیب بامیه های خوشمزه مون آماده ست کاملا ترد و کرانچیه بیرونش و داخلش نرم اصلا اصلا خمیر نیست…طعم آرد خام نمیده اگه همه نکته ها رو رعایت کنین..شهدش هم همونطور که باید باشه غلیظ و کشداره و خیلی خیلی خوشمزه… پست طولانی شد و بازم ازتون می خوام حوصله کنین و همه نکاتی که توی متن دستور گفتم رو در انتها بازم مرور کنیم با هم: ۱- شربت رو طبق میزانی که دادم برای مواد و نکاتی که گفتم درست کنین ( هم نزدن روی گاز، برس آبلیمو دیواره های دیگ)..می تونین توی این شربت کمی زعفرون و چند دونه هل درسته بریزین…اگه رنگ قهوه ای بامیه رو دوست دارین دو قاشق از این شربت رو به مواد بامیه اضافه می کنیم ۲- همه آرد رو یهو برای درست کردن خمیرش اضافه کنین و هرقدر هم سفت بود خمیر از روی گاز بر ندارین و مرتب هم بزنین ۳-حتما بذارین خمیر خنک بشه توی محیط و بعد دونه دونه تخم مرغ رو اضافه کنین و با همزن بزنین..مایه نباید شل بشه ۴- لازم نیست ابتدای کار روغن داغ باشه…قیچی رو اول توی روغن بزنین و چرب کنین و بعد مواد رو از قیف باهاش ببرین و توی روغن بندازین..بعد دیگ رو روی حرارت متوسط بذارین..نه کم..نه زیاد ۵- بامیه ها رو وقتی که روغن گرم شد و بالا اومدن هم بزنین تا یکنواخت سرخ بشن… ۶- بامیه ها باید کاملا سرخ و خشک بشن نه نرم ۷- سری به سری که بامیه ها رو از روغن درآوردین دیگ رو از روی حرارت کنار بکشین تا روغن داغ نشه توی این فاصله ۸- بلافاصله بامیه ها رو با کفگیر از روغن توی شربت بندازین و داخل شربت فرو کنین و زیاد هم توش نذارین که خمیر نشه بعد از اینکه من این بامیه ها رو درست کردم دیدم مهناز جون هم بامیه گذاشتن…راستش من دقیق نخوندم دستور رو چون خیلی گیرم این روها..ولی این نکته توی اول پستشون توجهم رو جلب کرد که نوشته بودن برای اینکه بامیه هاتون فردای روزی که درست کردین هم هنوز ترد و کرانچی باشه بیرونش، یه قاشق مرباخوری نشاسته ذرت توی مواد بریزین..من متاسفانه دیگه وقتی برای امتحان نداشتم و بامیه هام آماده بود ولی چون کارهای مهناز جون رو خیلی قبول دارم پیشنهاد می کنم یه سری بهشون بزنین و از این تجربه جالبشون استفاده کنین و حتما ۱ قاشق مرباخوری نشاسته ذرت رو بعد از ریختم تخم مرغها بهش اضافه کنین

1